ATILGANLIK EĞİTİMİ FAALİYET ÇALIŞMALARI

Beşinci sınıflardan öğretmen ve aile gözlemleri sonucu seçtiğimiz dokuz öğrenciyle birlikte sekiz haftalık olarak planlanan Atılganlık Eğitimi faaliyete geçmiştir. Eğitim sonucunda öğrencilerde, duygu ve düşüncelerini daha rahat ifade etmesi, kaygılarının azalması, kişisel haklarını daha rahat savunabilmesi durumlarının oluşması öngörülmektedir.

·         Haftada bir kez yapılan çalışmalarda her haftanın konusu işlenir. Konuya uygun etkinliklerde öğrenciler eğlenerek öğrenirken atılgan davranış konusunda da farkındalık kazandırılmaya çalışılır. Grupla gerçekleşen bir eğitim olduğu için öğrencilerin birbirlerinden değişim için destek aldığı gözlemlenmektedir. Halen devam etmekte olan bu eğitim için şimdiden öğrencilerde olumlu davranış değişikleri fark edilmekte ve değişime yönelik motivasyonları da süreç içerisinde artmaktadır.

05-04-201805-04-201805-04-2018

Yayın: 05.04.2018 - Güncelleme: 01.11.2020 00:17 - Görüntülenme: 272