T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / SORGUN - Milli Egemenlik Ortaokulu

Çare Dergisi 16.Sayısı Çıktı

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bigisi Öğretmeni Mustafa Yeşiloğlu editörlüğünde Çare Dergisi 16. sayısı "Abbas Sayar" özel sayısı çıktı.

ÇÂRE DERGİSİ’NDEN

DOĞUMUNUN 100. YIL DÖNÜMÜNDE ABBAS SAYAR ÖZEL SAYISI

Türk edebiyatına şiir, roman, hikâye, düz yazı alanında önemli eserler vererek 1999 yılında aramızdan ayrılan Abbas Sayar, doğumunun 100. Yılında Çâre Dergisi özel sayısı ile yâd ediliyor. Yozgat’ta doğan ve has bir Yozgat’lı olarak ömrünü tamamlayan Abbas Sayar, Yozgat merkezli olarak yayın yapan Çâre Dergisi’nde sadece Türk Edebiyatına yaptığı katkılarla değil, gazeteci, siyasetçi, ressam yönüyle de mercek altına alınıyor.

Yayın yönetmenliğini Mustafa Mete’nin yaptığı, sayı danışmanlığını ise Kâmil Büyüker’in yaptığı Çâre Dergisi’nin 16. Sayısında Ramis Karabulut “Bozkırın Edebiyatçısı: Abbas Sayar”, Ahmed Güner Sayar “Yozgat'ın Manevi Dünyasının Abbas Sayar'ın Şairliğine Tesiri: Bir Deneme”, İsmail Karakurt “İlk baskı, İmzalı Şiir Kitaplarıyla N. Abbas Sayar ve Şiiri Üzerine Notlar”, Mustafa Uçurum “Anadolu Sesli Şair; Abbas Sayar”, Ethem Baran "Dersini Almış da Ediyor Ezber", Abdullah Kasay “Bir Eski Zaman Masalı Ya da Can Şenliği”, Hanife Şahin “Avrupa’ya İşçi Göçü Bağlamında Dik Bayır Romanı” Erdem Sarıkaya “Köy Edebiyatının Bozok Yaylasından Yükselen Sesi: Abbas Sayar”, Seyfi Çelikkaya “Abbas Sayar ve Yozgat Sevdası” ve Elif Güneşer & Halil İbrahim Güneşer “Abbas Sayar'ın Mistik Dünyasının Şiirlerine Sipiritüel Yansımaları” başlıklı yazıları ile yer alıyor.

Bu yazılar dışında pek çok eser sahibinin yer aldığı özel dosyada Abbas Sayar’ın oğlu Ahmed Güner Sayar’la orta sayfa söyleşisi gerçekleştirilmiş. Yine dosya içerisinde yer alan Abbas Sayar soruşturmasına Şükrü Erbaş, Ethem Baran, Ali Necip Erdoğan, İsmail Güleç, Emin Gürdamur, Merve Sevde Selvi tarafından verilen cevaplar da yer alıyor.

Abbas Sayar üzerine çalışacaklar için derlenen Nail Abbas Sayar Bibliyografyası ise araştırmacılara önemli kolaylık sağlıyor.

Çâre Dergisine caredergisi@gmail.com mail adresinden ulaşılabilir.

26-03-202326-03-202326-03-202326-03-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.03.2023 - Güncelleme: 21.09.2023 08:41 - Görüntülenme: 155
  Beğen | 7  kişi beğendi