twinning

Ock

İngilizce öğretmenlerimiz Kübra İzbulan ve Mustafa İzbulan'ın rehberliğinde öğrencilerimizin yürüttüğü "Hocus Pocus SCOPUS" ve "Media Literate eTwinner" isimli yabancı ortaklı eTwinning projelerimiz Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirildi. Öğretmenlerimize Kalite Etiketleri Yozgat Valimiz Sayın Ziya POLAT tarafından takdim edildi. Bu ödül tüm yapılan çalışmaların ve okulumuzun en yüksek Avrupa düzeyinde tanındığı anlamına geliyor. Okulumuza bu gururu yaşatan öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Haz

eTwinning Türkiye'nin Kayseri'de gerçekleştirmiş olduğu bölgesel konferansında kurucu ortağı olduğumuz HOCUS POCUS SCOPUS projesi için stant açıldı. Şehrimizin tanıtımının da yapıldığı konferansta Bakanlığımız Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Hakan Bücük, eTwinning Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer ve eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi üyeleri ve ülkemizden 120 öğretmen katıldı. Proje yürütücümüz olan okulumuz İngilizce Öğretmenleri Mustafa İZBULAN,Kübra İZBULAN ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz......

Sorgun Milli Egemenlik Ortaokulu olarak kurucu ortaklığını yapmış olduğumuz Hocus Pocus Scopus proje ekibi olarak karışık ülke takımlarımızla oluşturduğumuz "Traditional Food and Touristic Destinations" adlı e-kitabımız yayında. Öğrencilerimizin kendi ülkelerini diğer öğrencilere yaptıkları sunumlarla tanıtmaları sonucunda her ortak öğrencimiz farklı şehir ve ülkelerin kültürlerine dair bilgi edindiler. Daha sonra bu ülkeler hakkında öğrendikleri bilgileri kelime bulutlarına dönüştürdük ve karışık ülke takımları halinde eşleşen şehir ve ülkelerle ilgili posterler hazırlandı.

Emeği geçen tüm proje ortağı öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. e-Kitabımıza aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz

"Traditional Food and Touristic Destinations" adlı e-kitabımıza Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ

Okulumuz İngilizce Öğretmeleri Mustafa İZBULAN ve Kübra İZBULAN koordinatörlüğünde yürütülen "eTwinning" çalışmaları kapsamında okulumuz "eTwinning Okul Etiketi" alan ilimizdeki sayılı okullar arasına girdi. Çalışmalarda emeği geçen başta öğretmenlerimiz olmak üzere öğrencilerimize teşekkür ediyoruz..

Öğrencilerimiz eTwinning projesi Hocus Pocus SCOPUS ile öğrendikleri konuları 4 ülke öğretmen ve öğrencilerine sunum yaparak pekiştirdiler.

Azerbaycan, Gürcistan, Sırbistan ve Türkiye'nin farklı illerinden öğretmen ve öğrencilerimiz bir araya geldi. Gürcistan'dan ortağımız Nino Tseretelinin yönettiği webinarda öğrencilerimiz yaşadıkları yerlerin ve geleneksel yemeklerinin sunumlarını yaptılar.

Geçen yıl ortağı olduğumuz ve Eba Kategorisinde Türkiye'nin en iyi projesi seçilen English Beyond Ability (EBA) projemizin kalite etiketleri öğrencilerimize okul müdürümüz Tahsin Akdeniz tarafından takdim edildi.

Koordinatörlüğünü yaptığımız Hocus Pocus SCOPUS eTwinning projemiz kapsamında okulumuz öğrencileri, 4 farklı ülkeden öğrencilerle buluştu. Ted Bodrum Koleji İngilizce Öğretmeni Parvana Zeynalova'nın yapmış olduğu eGüvenlik konulu çalışmaya katılan öğrencilerimiz farklı ülkelerden proje arkadaşlarıyla yabancı dil pratiği yapma imkanına erişti.

Kurucu ortaklığını  okulumuz öğretmenlerinden  Mustafa İzbulan ve Ted Bodrum Kolejinden Parvana Zeynalova'nın yapmış olduğu Hocus Pocus SCOPUS eTwinning projemizin öğrenci anketi sonuçları okulumuz öğretmenlerinden Kübra İzbulan ve öğrencileri tarafından analiz edilerek e kitap halinde yayınlandı.

Ock

Okulumuz öğretmenlerinden Mustafa İZBULAN ve Kübra İZBULAN'ın başlattığı ve 4 farklı ülkeden 14 ortak öğretmenin bulunduğu ''Hocus Pocus SCOPUS'' İngilizce eTwinning projemiz başladı.

Projemiz sürecinde ortaokul düzeyinde içerikler üretilerek ortak bir dergi oluşturulacaktır.

Ock

eTwinning Yozgat İl Koordinatörlüğümüz tarafından 9 Ocak 2021 cumartesi günü saat 21.00'de düzenlenen "eTwinning Projelerinde ve Uzaktan Eğitimde WEB 2.0 Araçları" isimli eğitim etkinliğine okulumuzun İngilizce öğretmenlerinden Mustafa İZBULAN, Kübra İZBULAN ve Matematik Öğretmenimiz Ercan KISA katıldı. Bu etkinlikte uzaktan eğitim sürecinde ve projelerde hayati bir öneme sahip olan WEB 2.0 araçlarından bazıları Kenan ÇETE öğretmenimiz tarafından tanıtıldı. Bu araçlar üzerinde uygulamalı örnekler gösterildi. Bu eğitim etkinliğinin düzenlenmesinde ve moderasyonda emeği geçen;

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf YAZICI'ya,

Yozgat İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Latif ÇETİNGÖZ'e,

Ülkemizde WEB 2.0 araçlarının tanınmasında öncülük eden değerli meslektaşımız Kenan ÇETE'ye

eTwinning Yozgat İl Koordinatörümüz Ülkü KOÇ'a

çok teşekkür ediyoruz. İşte bu harika eğitim etkinliğinden bazı kareler:

Ock

Okulumuz öğretmenlerinden Mustafa İZBULAN ilimiz genelindeki öğretmenlere Türkiye Özel Ödülü aldığı "English Beyond Ability" projesini ve Twinspace platformunun kullanımını anlattı. Proje kurucuları Selda Kul BAŞTÜRK ve Mehtap ÖZ öğretmenlerimiz de proje tecrübelerini paylaştılar.

Ock

Emniyet Genel Müdürlüğümüzün siber suçlarla mücadele amacıyla başlatmış olduğu SİBERAY Projesi ve Yozgat il Milli Eğitim Müdürlüğümüzün KodluYOZ projesi kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine "Siber Farkındalık Eğitimi" verildi. Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Burak YALÇIN tarafından verilen, güvenli ve kontrollü internet kullanımı ile ilgili bilgiler içeren bu eğitime okulumuzun öğrencileri de katıldı. Bu kapsamda sosyal medya kullanımı, doğru şifre oluşturma ve internette tanınmayan kişilerden uzak durma ile ilgili önemli bilgiler edindiler. Bu eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.