seminerkariyer günleri

Ara

Öğretmenlerimizden Mustafa Yeşiloğlu'nun koordinatörlüğünde, son yılların kült hikâyecisi Mustafa Çiftci söyleşi ve imza günü programı için okulumuza konuk oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizden Ezgi Cansever yazmış olduğu masal kitabını yazarımıza takdim etti.

Mustafa Çiftci

1977 doğumlu, ilk ve ortaöğrenimini Yozgat'ta tamamladı. 1999 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. 2000-2001 yıllarında Güney Afrika Cumhuriyeti'nde bulundu. Dönüşünde İngilizce okutmanlık, metin yazarlığı, radyo ve TV programcılığı yaptı. Çeşitli dergilerde yayımlanmış hikâyelerini Adem'in Kekliği ve Chopin (Ülke Edebiyat, 2012; İletişim Yayınları, 2015) adlı kitabında topladı. Evli ve iki çocuk babası. İkinci kitabı Bozkırda Altmışaltı (İletişim Yayınları, 2014), Türkiye Yazarlar Birliği tarafından "2014 Yılının En İyi Hikâye Kitabı" seçildi. Çiftci, 2016 yılında da Necip Fazıl Ödülleri kapsamında "İlk Eserler Ödülü" almıştır. Son kitabı Ah Mercimeğim 2017 yılında İletişim Yayınları tarafından yayımlandı.

Okulumuzda Tübitak bilim söyleşileri kapsamında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Sayın Özlem Pelin Can okulumuz öğrencileriyle hazır gıdaların sağlığımıza etkileri konulu söyleşi gerçekleştirdi..

Katılımlarından dolayı Sn.Özlem Pelin Can  hanımefendiye teşekkür ederiz

Öğrencilere yönelik ´Mesleki Kariyer ve Meslek Tanıtım Günleri dolayısıyla Sorgun sanayi esnaflarından :
Çağlayan Yıldız
Soner Bölükbaşı
Mehmet Aydin
Beyi okulumuzda misafir ettik.
Misafirlerimiz Millî Egemenlik Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine yönelik meslek hayatlarına ulaşmalarında yaşadıkları sıkıntılar, çalışma ortamları, üniversite eğitiminin önemi ve üniversite seçimi ile ilgili öğrencilere çeşitli bilgiler vererek hayat tecrübelerini paylaştılar

Ock

Okulumuz öğrencilerinin davetiyle okulumuza gelen ilçemiz yazarlarından Siyami YOZGAT, öğrencilerimizle "Okuma Alışkanlığı" konusunda hasbihalde bulunmuştur. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Çocuk Masalları Yazarı Yücel Feyzioğlu küçük okurlarıyla bir araya geldi. Sorgun Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün okumayı sevdirme ve Türk Masallarını tanıtma kapsamında Sorgun'a gelen Çocuk Masalları Yazarı "Masalcı Dede" adıyla da anılan Yücel Feyzioğlu okulumuzu ziyaret ettiler.

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA SORGUN DEVLET HASTANESİNDE GÖREV YAPAN OP.DR. NİHAN TURHAN OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU.